Informatie


Waarom particuliere thuiszorg??

Ook ik zag in mijn directe omgeving dingen gebeuren waar ik van schrok. Ik zag dat er grote bedragen betaald moesten worden aan verpleeghuizen ( o.a. om de directeuren, managers te betalen ), maar ook het gebouw met daaraan verbonden personeel moet betaald worden. Naar mijn idee blijft er teveel geld "ergens" hangen. Dit kan of beter gezegd MOET anders.
Maar vooral het feit dat de reden waarom ik verpleegkundige ben geworden op deze manier niet meer gegeven kan worden. Ik wil zorgen voor de mensen, er zijn voor hun en niet continu op mijn horloge te moeten kijken of ik nog tijd heb…. Als mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen met zorg om hun heen, kunnen ze de zorg inkopen, die volledig aan henzelf besteed kan worden. Zo wordt "hun eigen geld" goed besteed.

Particulier thuiszorg is niet alleen weggelegd voor mensen die het kunnen betalen. Het is afhankelijk van je PGB (Persoons Gebonden Budget). We leveren geen ZIN (Zorg In Natura). Het is soms zelfs goedkoper dan reguliere thuiszorg. We hebben namenlijk niet te maken met managers en directeuren. Wil je goede kwaliteit dan zou je kunnen kiezen voor de particuliere zorg. Als je een bepaalde levensstijl gewend bent, wil je dit op latere leeftijd ook voort zetten. Dus ook op latere leeftijd zorg die bij je past. Dan ben je dus aangewezen op de particuliere thuiszorg. Dat is zorg die aangepast kan worden aan de wensen van de klant. Indien er een PGB wordt afgegeven, zal het spaargeld niet worden aangesproken en kan alle zorg hieruit ( uit het PGB ) worden betaald.

Ook indien u niet tevreden bent over uw huidige reguliere thuiszorg, kan particuliere thuiszorg een optie zijn.

Particuliere thuiszorg kan voor veel mantelzorgers en hun naasten een echte uitkomst zijn. Maar het regelen van particuliere thuiszorg kan best ingewikkeld zijn. Ook daarin kan ik helpen en ondersteunen